**Ömer Öcalan İmralı’ya Gidemez mi?**

YENİ DÖNEMİN BAŞLANGICI

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı çağrının yeni bir dönem için kapı aralayabileceğini belirtti. Selvi, “Bahçeli’nin Öcalan’a çağrısıyla birlikte yeni bir sayfa açıldı. Bahçeli, ‘Türkiye’ye getirilirken “her türlü hizmete hazırım” diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin’ dedi” diye ifade etti. Peki, bu konuda bir gelişme yaşanıyor mu?

GÖRÜŞME İZNİ DURUMU

Öcalan ile uzun süredir bir görüşme gerçekleştirilmiyor. En son, kardeşi Mehmet Öcalan 12 Ağustos 2019’da İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüştü. Öcalan ile görüşmek için ailesinin ve avukatlarının ayrı başvuruları bulunuyor. Öcalan’ın ailesi adına yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı’na başvurarak, “Yeğen olarak 16.08.2024’te sayın Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmek istiyorum” dedi.

İZİN KARARI BEKLENTİSİ

Ömer Öcalan’ın görüşme talebinin değerlendirildiği duyumları geliyor. Ancak henüz izin verilip verilmeyeceği yönünde bir karar verilmedi. Ömer Öcalan’ın başvurusu inceleniyor. Avukatların bu görüşmeyi istismar etme riski olduğundan dolayı, avukatların görüşmesine izin verilmesi beklenmiyor. Fakat aile adıyla Ömer Öcalan’ın görüşmesine onay verilmesi mümkün görünüyor. Tekrar belirtmek gerekirse, henüz kesin bir karar alınmış değil.

ÖNEMLİ

“İsrail’in UNRWA’ya Yasağı Resmi Onay”

İsrail Meclisi, UNRWA'nın İsrail'deki faaliyetlerini sona erdiren yasa tasarısını kabul etti.

Arda Güler, Kopa Trophy İkincisi Oldu

Arda Güler, 2023 Kopa Trophy'de en iyi genç futbolcu sıralamasında Lamine Yamal'ın ardından ikinci oldu.

Daha Fazlası!