Opet Hakkında Soruşturma Başlatıldı

YENİ KİRA HAKKI DÜZENLEMESİ

Rekabet Kurumu, yaptığı açıklamada, Opet ile bayileri arasında imzalanan bayilik sözleşmelerinin yürürlükte olduğu süre içinde, bayilik faaliyetinin gerçekleştirildiği arazide Opet lehine tesis edilen kira hakkının süresinin uzatıldığına dair bulgular elde edildiğini belirtiyor. Bu durumun, bayi ile Opet arasındaki dikey ilişkinin beş yılı aşacak şekilde düzenlenmesine yol açtığı ifade ediliyor. Mevzuata göre, akaryakıt bayilik sözleşmeleri, rekabet etmeme yükümlülüğü ile intifa ve kira sözleşmeleri bir arada değerlendiriliyor.

DAĞITICILARIN YASAL YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Dağıtıcılar ve bayiler arasındaki dikey ilişkilerin en fazla beş yıl süreyle Grup Muafiyeti Tebliği’nden faydalanabileceği vurgulanıyor. Bu nedenle, dağıtıcıların bayilerini beş yılı aşan süreli anlaşmalara zorlamasının mevzuata aykırı olduğu dile getiriliyor.

SORUŞTURMA AÇIKLAMASI

Rekabet Kurumu, yürütülen soruşturma kapsamında Opet’in bu uygulamaları ile rekabet kurallarını ihlal edip etmediğini inceleyeceğini duyuruyor. Ancak, soruşturma kararlarının ilgili teşebbüslerin kanunu ihlal ettiği veya yaptırımla karşılaşacağı anlamına gelmediği de belirtiliyor.

ÖNEMLİ

Myanmar’da 7,7’lik Deprem Felaketi

Myanmar'ın Sagaing bölgesinde 7,7 büyüklüğünde yaşanan deprem, ülkeyi etkisi altına aldı. Cuma günü meydana gelen sarsıntı, binlerce can kaybı ve büyük yıkımlara yol açtı.

Özgür Özel Maltepe’de: Korkuyu Evde Bıraktık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Maltepe'deki mitingde Ekrem İmamoğlu'na destek vererek 19 Mart olaylarını 'darbe girişimi' olarak tanımladı ve erken seçim çağrısında bulundu.

Daha Fazlası!