Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki savaşa ve ABD ile olan ilişkilere dair önemli açıklamalarda bulundu. Barış anlaşmasına ulaşmak için bir fırsat olduğunu ifade eden Putin, Rusya ile Ukrayna’nın öncelikle kendi aralarında uzlaşmaları gerektiğini belirtti. Putin, “Barış anlaşmasına varılması için şans var” dedi.
BARIŞ ANLAŞMASI İÇİN ŞANS VAR
Putin, Ukrayna ile olası bir barış anlaşmasına değinerek, sürecin Moskova ve Kiev arasında ilerlemesi gerektiğini vurguladı. “Rusya ve Ukrayna önce kendi aralarında anlaşmalı. Diğer ülkeler de bunu desteklemeli” ifadelerini kullandı. Ukrayna kaynaklı hava tehditlerinin müzakere sürecini olumsuz etkilediğini savunan Putin, “Ukrayna’dan gelen hava tehditleri barış görüşmelerini zorlaştırıyor” dedi.
UKRAYNA İLE TEMASLAR DEVAM EDİYOR
Moskova ile Kiev arasındaki iletişimin tamamen kesilmediğini belirten Putin, “Ukrayna ile temaslarımız var” dedi. Bu temasların iki ülkenin özel servisleri arasında gerçekleştirildiğini açıkladı.
WASHINGTON İLE TEMASLAR SÜRÜYOR
ABD ile ilişkilere de değinen Putin, “Washington ile temaslarımız devam ediyor. ABD ile ilişkilerin yeniden tesis edilmesinden yanayız” ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Donald Trump hakkında da konuşan Putin, “Trump olumlu ve yapıcı çalışmaya hazır” değerlendirmesinde bulundu.