Riskli ilçeler belirlendi; kayıtlar güncellendi

İSTANBUL’DA HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6,2’lik depremin ardından kentte hasar tespit çalışmaları süregeldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yapılan çalışmalarda 25 bin 17 binanın incelendiğini ve 22 bin 89 binanın hasarsız olduğunu bildirdi.

AZ HASARLI BİNALAR ARAŞTIRILIYOR

Hasar tespit çalışmalarını en kısa sürede tamamlama hedefiyle yola çıkan Kurum, 2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu belirtti. Bu tespitler, yapılacak olan yenileme ve güçlendirme çalışmaları açısından önemli bir veri sunuyor.

JEOFİZİK HARİTASI VE RİSKLİ BÖLGELER

İstanbul’daki deprem riski, ilçeler arasında fark gösteriyor. 1. derece, 2. derece ve 3. derece deprem riski taşıyan ilçeler mevcut. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan jeofizik haritasını paylaştı. Haritada, lacivert alanların en dayanıklı bölgeleri, yeşil alanların ise dayanıklı ve güvenli yerleri temsil ettiğini ifade eden Ercan, kahverengi ve sarı kısımların güvensiz bölgeler olduğunu belirtti.

RİSKLİ İLÇELERİN BELİRLENMESİ

Deprem riski açısından zemini kötü olan bazı ilçeler ise şunlardır: Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Zeytinburnu, Esenler, Bağcılar, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy, Güngören ve Esenyurt. Bu ilçelerdeki zemin özellikleri, olası depremlere karşı hazırlık ve güvenlik planlamalarını etkiliyor.

ÖNEMLİ

Uluslararası Kuruluş Türkiye Notunu Teyit Etti

Capital Intelligence, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" seviyesinde onayladı ve ekonomik görünümü "durağan" olarak belirledi.

Uluslararası Kuruluştan Türkiye Kredi Notu

Türkiye'nin kredi notu "BB-" seviyesinde sabit tutuldu, görünüm ise "durağan" olarak belirlendi. Bu değerlendirme, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Capital Intelligence tarafından yapıldı.

Daha Fazlası!