İstanbul’daki 1,5 MİLYON RİSKLİ KONUT
Kentsel dönüşüm ve güçlendirme konusundaki aciliyet, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Derneği Genel Başkanı Hüseyin Kılınçarslan tarafından vurgulanıyor. Kılınçarslan, “Kentsel dönüşüm ve güçlendirme, kentin fiziksel, sosyal ve ekonomik açıdan yenilenmesi için kritik bir ihtiyaç haline gelmiştir” diyor. Gayrimenkul ve İnşaat Platformu Başkanı Mustafa Ekiz ise bürokratik süreçlerin hızlandırılmasının önemine dikkat çekiyor. Ekiz, “Mevcut yasal düzenlemelerin sadeleştirilmesi, onay süreçlerinin kısaltılması ve tek bir merkezden koordinasyonun sağlanması projelerin daha hızlı ilerlemesine olanak tanıyacaktır” şeklinde açıklama yapıyor. Bina güçlendirme uzmanı Sinan Türkkan ise, “Yapmamız gereken önce binamızın durumunu anlamak, sonra da dönüştürecek miyiz yoksa güçlendirecek miyiz ona karar vermek” diyor.
İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI
İş gücü piyasasına geçişi kolaylaştırmak için gerçekleştirilen İŞKUR Gençlik Programı’ndan bugüne kadar 82 bin 570 öğrenci faydalandı. Programa toplamda 437 bin 215 öğrenci başvuruda bulundu. En fazla başvuru yapılan il ise 25 bin 234 ile Ankara oldu. İzmir, İstanbul, Konya, Erzurum, Sivas, Kayseri, Antalya ve Samsun gibi şehirler de sırasıyla bu başvuruları takip etti.
ANAYASA MAHKEMESİ 63. YILINI KUTLUYOR
Anayasa Mahkemesi, kuruluş yıl dönümü etkinliklerini yarın İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirecek. Mahkeme, bireysel başvuru hakkının getirildiği 2012’den 31 Mart 2025’e kadar 561 bin 441 başvuruyu sonuçlandırdı.
İNGİLİZ VEKİLLERİNİN FİLİSTİN ZİYARETİ
Filistin’de yaşanan sorunları gündeme getiren İngiliz milletvekilleri, ziyareti sırasında İsraillilerin tacizleri ile karşılaştıklarını ifade ediyor. Shockat Adam, “Bizim ziyaretimizden bir hafta önce iki meslektaşımın ülkeye girişine izin verilmedi” diyerek yaşananları anlatırken, Andrew George da Filistin’deki durumu “açık hapishane” olarak nitelendiriyor.
NORMAN BRISKİ’YE ANTİSEMİTİZM ELEŞTİRİSİ
Arjantinli Yahudi aktör Norman Briski, insan hakları savunuculuğu yaptığında antisemitizmle suçlandığını belirtiyor. Briski, “İsrail, askeri fırsatçılıkla hareket ederek işgal planlarını genişletiyor. Yapmamız gereken, olup biteni anlatmak” diyerek görüşlerini paylaşıyor.
ÇİN VE ABD ARASINDAKİ TEKNOLOJİ YARIŞI
5G teknolojisi bağlamında, Çin, 1 milyardan fazla abonesi ve güçlü altyapı ekipmanlarıyla dikkat çekerken, ABD güvenlik endişeleri nedeniyle Çinli üreticilerle işbirliği yapmıyor. ABD, Avrupalı üreticilerin çözümlerine yöneliyor.
AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA YOLSUZLUK SKANDALI
Le Pen davası, Avrupa Parlamentosu’ndaki yolsuzluk skandallarını yeniden gündeme taşıdı. AP’nin sistemi ile ilgili netlik kazanılması gerekliliği vurgulanıyor.
HOLLANDA’DA MÜSLÜMANLARA YÖNELİK GİZLİ GÖZLEMLER
Hollanda’da Müslümanlarla ilgili gizlice toplanan bilgilerin iki ay içinde imha edileceği açıklandı. Milletvekili Doğukan Ergin, “Devlet tüm vatandaşlarına güven duyarken Müslümanlar olunca güvensiz bir politika uygulayabiliyor” dedi.
TRABZONSPOR 19 YAŞ ALTI TAKIMI FİNALE ODAKLANDI
UEFA Gençlik Ligi, Avrupa’nın önemli kulüplerinin altyapılarındaki oyunculara kendilerini gösterme fırsatı sunuyor. Trabzonspor 19 yaş altı takımı, bu organizasyonda finale ulaşmayı hedefliyor.
KOCAELİSPOR SÜPER LİG MUTLULUĞU
Kocaelispor, 59. yaşını Süper Lig’e yükselmenin mutluluğuyla kutluyor. Kulüp sözcüsü Kadir Genç, Kocaelispor’un Süper Lig’de kalıcı olacağını belirtirken, Avrupa kupalarında da daha büyük hedefler koyacaklarını ifade ediyor.