“Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan CNN TÜRK Açıklamaları”

SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, CNN TÜRK özel programında gündeme dair kritik açıklamalarda bulunuyor. Bakan, Yenidoğan Çetesi hakkında önemli bilgiler paylaşıyor. İlk olarak, bu durumdan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki çok üzgünüm. Bebeklerimizi maalesef bakmamış, bakamamış, onların ölümüne sebebiyet vermiş bir cani çeteden bahsediyoruz” ifadesini kullanıyor.

ÇETEYİ ÇÖKERTME ÇALIŞMALARI

Bakan Memişoğlu, böyle canice faaliyetler yürüten çeteyi çökerttiklerini belirtiyor. “Bunu çok gizli operasyonlarla yönettik. Bebeklerin canlarını hiçe sayan bir çeteden bahsediyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış kişiler olarak görüyoruz bunları” diyor. Yenidoğan Çetesi’yle ilgili olarak 2023 Mart ayı sonlarında bir ihbar aldıklarını, ekiplerin ilgili sağlık kuruluşlarını denetlediğini ancak net bir delil bulamadıklarını aktarıyor.

GİZLİ OPERASYON ÇALIŞMALARI

“Burada bir sıkıntı var” diyerek kendisine gelen yetkililere bilgi verdiğini ve İstanbul Emniyeti’nden bir arkadaşlarının yardımıyla gizli bir takip yapma kararı aldıklarını belirtiyor. “Biz öncelikle bebekleri daha çok hastanede tutuyorlar, 112 ekipleri daha çok buraya nakil yapıyor diye gözetime aldık burayı” şeklinde açıklamalarını sürdürüyor.

OPERASYONUN SONUÇLARI

İl Sağlık Müdürlüğü olarak İstanbul Mali Şube’ye yazı yazdıklarını ifade eden Memişoğlu, “Bunu İl Sağlık Müdürlüğü’nde 4 kişi biliyor sadece. Çünkü biz de içeride kimin ne olduğunu bilmiyoruz” diyor. Operasyonu 4 kişiyle başlattıklarını ve hastaneleri denetlemeye devam ettiklerini aktarıyor. Son olarak, “26 Nisan 2024’de Emniyet tarafından bu çeteye operasyon yapıldı” diyerek konunun önemine vurgu yapıyor.

ÖNEMLİ

Yatırımcıları Uyardı: 2025’in Şampiyonu Gümüş Olacak

Altın piyasasındaki dalgalanmalar sürerken, Uzman İslam Memiş'in "Altın yerine onu tercih ediyorum" sözleri merak uyandırdı. Memiş'in açıklamaları gündemde.

“Volkan Demirel, Süper Lig’e Geri Dönüyor!”

Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor'un Teknik Direktörü Volkan Demirel ile ilgili beklenmedik bir iddia ortaya atıldı.

Daha Fazlası!