BÜYÜK TEKNOLOJİ FUARINDA İLERİ TEKNOLOJİ TEMALARI
İleri teknolojilerin sergilendiği fuarda yapay zekâ, dijital sağlık, mobilite ve sürdürülebilirlik konuları dikkat çekiyor. Fuar kapsamında PİLOT girişimleri de enerji, perakende, tedarik zinciri ve eğitim gibi alanlarda yapay zekâ, sanal gerçeklik ve büyük veri temelli yenilikçi projelerini ziyaretçilere tanıtıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türk Telekom Ventures olarak, yalnızca girişimlere yatırım yapmakla kalmıyor, onların küresel arenada büyümesini desteklemek için stratejik adımlar atıyoruz. CES Fuarı gibi dünyanın en prestijli teknoloji etkinliklerinde yer almak, destekçisi olduğumuz girişimlerin inovasyon ve yetkinliklerini sergileme fırsatı sunuyor. Bu, hem ülkemizin teknoloji ekosistemine katkı sağlama hem de Türk girişimlerinin uluslararası ölçekte daha fazla tanınması adına büyük önem taşıyor. TT Ventures PİLOT ile Türkiye’nin teknoloji alanındaki başarılarını uluslararası arenaya taşıyacak ‘unicorn’lar ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu amaçla yenilikçi girişimleri destekleyerek ülkemizin küresel ekonomideki rekabet gücünü artıracak sürdürülebilir bir inovasyon ekosistemi yaratmayı önceliklendiriyoruz.” dedi.
DÜNYA DEVLERİNİN TEKNOLOJİ ETKİNLİĞİ
Dünya genelinden birçok teknoloji projesine ev sahipliği yapan CES (Consumer Electronics Show), Las Vegas’ta 7-10 Ocak 2025 tarihlerinde düzenlendi. Binlerce ziyaretçi bu fuarda Türk girişimlerin temsil edildiği alana akın etti. Türk Telekom’un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures PİLOT girişimleri, CES 2025’te Türkiye’nin yenilikçi vizyonunu dünyaya tanıttı. Bu yıl ‘Dive In’ ana teması altında yapay zekâ, dijital sağlık, mobilite ve sürdürülebilirlik konularının yanı sıra, enerji, perakende, tedarik zinciri ve eğitim alanlarında yenilikçi projeler de katılımcılara sunuldu. Fuarda Artiwise yapay zeka destekli müşterinin sesi platformu, egaranti bulut tabanlı perakende teknolojileri platformu, Costifier tedarik zinciri için maliyet tahminleme aracı, Some Carbon karbon azaltım hizmetleri sağlayıcısı, Coone yapay zeka ve kitle kaynaklı veri platformu, ve Nara sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik eğitim teknolojileri platformu gibi yerli teknolojiler tanıtıldı.
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, CES 2025’in Türk girişimlerinin uluslararası düzeyde öne çıkması adına büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı. Önal, “Türk Telekom Ventures olarak, yerli girişimlerimizin yenilikçi çözümleriyle sadece bugünün gereksinimlerini değil, yarının teknoloji dönüşümünü de şekillendireceğine inanıyoruz. Bu vizyonla yeni nesil teknolojiler geliştiren yerli girişimleri 10 yılı aşkın süredir destekleyerek gelişmelerine öncü oluyoruz. Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES’te girişim hızlandırma programımız PİLOT girişimleri ileri teknoloji çözümleriyle yer aldı. Bu, hem ülkemizin teknoloji ekosistemine katkı sağlama hem de Türk girişimlerinin uluslararası ölçekte daha fazla tanınması adına büyük önem taşıyor. Amacımız; TT Ventures PİLOT programımız ile Türkiye’nin teknoloji alanındaki başarılarını uluslararası arenaya taşıyacak ‘unicorn’lar ortaya çıkarmak. San Francisco’daki TT Ventures ofisimiz ile teknoloji köprüsü olma hedefimize doğru ilerliyoruz. PİLOT ile girişimlere yalnızca finansal destek sağlamıyor, aynı zamanda küresel pazarlarda büyüyebilmeleri için gerekli iş geliştirme, mentorluk ve networking fırsatları sunuyoruz. Türk Telekom Ventures olarak, yerli girişimlerin uluslararası alanda desteklenmesi ile Türkiye’nin küresel ekonomideki rekabet gücünü artırmayı sürdüreceğiz.” dedi.