Üniversite’deki İmamoğlu Protestosunda Arbede Çıktı

İMAMOĞLU’NUN GÖZALTINA ALINMASI

Dün akşam saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olması beklenen Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması iptal edildi. Bugün sabah saatlerinde, İBB’ye yönelik iki ayrı soruşturma çerçevesinde evine gelen yüzlerce polis tarafından gözaltına alındı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN PROTESTO

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, İmamoğlu’nun diplomasının iptali ve gözaltına alınmasına tepki olarak protesto gösterisi düzenlemeye başladı. Öğrenciler, Esnaf Yemekhanesi önünde toplanırken, Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden de katılımlar gerçekleşti.

POLİS MÜDAHALESİ VE ARBEDE

Öğrenciler, yemekhane önünden Ana Kapı’ya doğru yürüyüşe geçmeye çalışırken, İktisat Fakültesi önünde polis tarafından durduruldular. Durduruldukları noktada, “Aç aç barikatı aç” sloganları atan öğrencilerin müdahale ile karşılaşması sonucunda arbede yaşandı. Bu sırada çok sayıda kız öğrencinin yere düşmesi anları kameralara yansıdı.

ÖNEMLİ

Sokak Çağrısı Ve Sonuçları Tartışılıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP lideri Özgür Özel'in çağrısına yanıt olarak eylem yapanlara provokatörlere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Yerlikaya: Sokak Çağrısı Sorumsuzluktur

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla sokaklara inen protestocuları, provokatörlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Daha Fazlası!