Üşümezsoy’dan Şengör’e Sert Cevap

DEPREM UYARILARI ÜZERİNE TARTIŞMALAR

İstanbul Silivri’de çarşamba günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, daha önceden uyarılarda bulunan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un dikkatleri üzerine çekmesine sebep oldu. Üşümezsoy, “Büyük İstanbul depremi geliyor” açıklaması yapan Celal Şengör’e tepki gösterdi. Üşümezsoy, “Şengör topluma söylediklerinin öz eleştirisini yaptı mı? Celal, hoca değil” şeklinde ifade etti. Üşümezsoy, “Bundan sonra artık depremler son buldu” açıklamasında bulundu.

ŞENGÖR’ÜN AÇIKLAMALARI VE GÖRÜŞLERİ

Celal Şengör, yıllardır alınan önlemlerin yetersiz olduğunu belirterek “İstanbul topun ağzında. Yıllardır alınmayan tedbirler yüzünden vakit daraldı. Artık en mantıklı adım, şehri terk etmek” açıklamasında bulundu. 23 Nisan’da meydana gelen depremlerin ardından bu uyarıları yapmıştı.

BÜYÜK DEPREMİN ARTIK OLMAYACAĞI İDDİASI

TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Taksim Meydanı programına katılan Üşümezsoy, Marmara Denizi’nde beklenen depremin gerçekleştiğini ve artık büyük depremlerin olmayacağını vurguladı. Silivri’deki 6.2 büyüklüğündeki depremin son büyük sarsıntı olduğunun altını çizen Üşümezsoy, “Bundan sonra artık depremler sustu. Marmara Denizi’ni avucumun içi gibi bilirim. Kuzey Anadolu fayı yanal hareket eden bir sistem” dedi.

ÖNEMLİ

Türkiye, Diplomasiyle Dünyayı Etkiliyor

Donald Trump, İstanbul'da düzenlenecek Rusya-Ukrayna toplantısını değerlendirerek, "Perşembe orada olabilirim" diyerek Erdoğan'ı olumlu bir ev sahibi olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kamuoyuna önemli bilgiler sundu. Açıklamaları, hükümetin güncel politikalarını ve önceliklerini kapsıyor.

Daha Fazlası!