Yenilenen Türk zırhlısı yurt dışında ilk kez

Türk savunma sanayiinin gözde projelerinden biri olan ve güncel ihtiyaçlara göre yenilenen EJDER KUNTER 4X4 Özel Amaçlı Platform, yurt dışında ilk kez sergilenecek. Bu özel zırhlı araç, 22-24 Mayıs tarihlerinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenecek Karadeniz Savunma ve Havacılık Fuarı’nda (BSDA) tanıtılacak.

Romanya’nın savunma bütçesindeki artış ve bölge ülkelerinin savunma ve güvenlik yatırımlarına olan ilgisi, BSDA 2024 Fuarı’na olan katılımı artırıyor. Türk savunma sanayii şirketleri de bu fırsatı değerlendirerek, bölgedeki modernizasyon projelerine katkı sağlamak, kilit karar vericilerle iletişim kurmak ve yeni iş fırsatlarını keşfetmek amacıyla fuarda yer alacak.

Son dönemde Avrupa ve NATO ülkelerine gerçekleştirdiği ihracat başarılarıyla dikkat çeken zırhlı kara aracı üreticisi Nurol Makina, fuarda önemli bir rol oynayacak. Nurol Makina, ürün portföyünde yer alan NMS-L’nin yanı sıra yenilenen EJDER KUNTER’in yeni versiyonunu da fuarda sergileyecek.

Türk savunma sanayii, uluslararası alanda daha fazla söz sahibi olma hedefiyle yenilikçi ve etkili çözümler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda EJDER KUNTER 4X4’ün yeni versiyonunun BSDA 2024’te görücüye çıkması, Türk zırhlı araçlarının küresel arenada tanıtılması açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

ÖNEMLİ

KKTC’de Bebek Mamalarına Alkol Karıştırıldı

Kuzey Kıbrıs'ta bir hastanede yenidoğan yoğun bakımında bebeklerin mamalarına yanlışlıkla alkol eklenmesi sonucu 20 günlük bir bebek öldü, 6 bebek kritikte.

Gürcistan’da Seçim Sonuçlarına Tepkiler Var

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, dünkü seçimlerde Rusya'nın müdahalesine karşı çıktıklarını belirterek, sonuçları tanımadıklarını ve muhalefeti protestoya çağırdı.

Daha Fazlası!